Over mij

Thuké van Doorn

Opleidingsdocent, personal trainer en orthomoleculair adviseur

We gaan maar door en negeren de signalen van ons lichaam. Nou is rust vinden in deze maatschappij ook een uitdaging, en als je dan de disbalans opmerkt, moet het ook vaak binnen 1 dag weer op de rit zijn. Ongeduld voor de duurzame verandering, wat je ook vaak terugziet in voeding. De kant-en-klare maaltijden zijn makkelijk en snel, en daar houden we van. Maar is dat wel wat je lichaam echt nodig heeft? Wil je niet liever je lichaam voeden in plaats van vullen. 

Een leefstijl met voeding die voedt, niet vult

Ik kies nu bewust voor de juiste voeding én het beste drinken. “Vroeger koos ik regelmatig voor voeding die vult. Nu kies ik bewust voor voeding die voed. Ik vraag me af wat mijn lichaam nodig heeft en welke ingrediënten daarbij horen.” Dagelijks is dit veel fruit en groente, eiwitten en gezonde vetten. De vooral geraffineerde suikers en bewerkte producten proberen we samen als familie zoveel mogelijk te vermijden.

Aantal tips om een gezonde leefstijl vol te houden

Stel haalbare doelen die realistisch zijn.

Ben realistisch en eerlijk naar jezelf.

Is het haalbaar om vandaag 90 kilo te wegen en morgen 65 kilo? Stel jezelf de vraag: wat is haalbaar en wat past er in mijn leven. Maak het concreet: hoe lang doe ik over dit doel? Wat komt er de komende tijd allemaal op mijn pad? Heb ik 3 etentjes deze week? Dan ga ik geen kilo minder wegen.

Trots zijn op jezelf als je stapjes maakt, hoe klein ook.

Het is mooi en het werkt positief. Beloon jezelf met een glimlach in de spiegel, een tas die je al heel lang wil of kook een extra lekkere maaltijd om het te vieren.

Betrek je omgeving bij jouw proces.

Dat heeft invloed op jouw proces en zo sta je sterker achter jouw doel.

Waarom goede voeding voor je lichaam onmisbaar is

Je lichaam heeft brandstof nodig, net als een auto benzine nodig heeft. Gooi je benzine in een dieselauto? Dan rijdt het niet.”  Goede voeding is onze energiebron. Als dit rijk is aan bouwstoffen geef je jouw lichaam de grootste kans om gezond te blijven. Ongezonde voeding staat gelijk aan weinig energie, waardoor je moe bent, minder gaat bewegen en dus meer kans hebt op bijvoorbeeld hart- en vaatziekten.

Belangrijkste tips van Thuké:

“Doe wat bij je past, maak haalbare en concrete doelen en doe vooral niks waar je niet achter staat.”

Het fijne aan “TVDsports health & coaching” is dat je een leefstijl gaat creëren. Je krijgt de kans om je gedrag aan te passen naar een nieuwe gewoonte. 

“Maak het jezelf eigen. Denk na over de boodschappen en wees bewust van je beweging.”